Zagreb: U raciji u noćnom klubu pronađeno pet pištolja

PET PIŠTOLJA pronađeno je u policijskoj raciji kod posjetitelja noćnog kluba "Od sumraka do zore" u zagrebačkom naselju Kruge, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Pištolji su pronađeni kod petorice muškaraca koji nisu imali dozvolu za oružje, pa su nakon racije privedeni i protiv njih je pokrenut prekršajni postupak, nakon čega im je sudac za prekršaje oduzeo oružje i novčano ih kaznio sa po četiri tisuće kuna.

Za pištolj marke Pietro Berreta koji je pronađen kod 26-godišnjaka utvrđeno je da je prije tjedan dana ukraden iz obiteljske kuće u Maksimiru. Na tom oružju, kao i na pištolju marke ČZ koji je pronađen kod jednog 28-godišnjaka, postoje serijski brojevi, dok su na ostala tri pištolja ti brojevi mehanički uništeni, pa će se pokušati otkriti mehanoskopskim vještačenjem.

Protiv 26-godišnjaka kod kojega je pronađen ukradeni pištolj je pokrenuta i kriminalistička obrada tijekom koje se osumnjičeni branio šutnjom.

Među privedenima bila je i osoba koja je u svibnju ove godine već bila uhićene s pištoljem za koji također nije imala dozvolu.

U policiji kažu da su sve osobe kod kojih je pronađeno vatreno oružje iz Zagreba i da su od ranije poznate po kaznenim djelima imovinskog kriminaliteta.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak kazao je kako je policijska racija u noćnom klubu "Od sumraka do zore" preventivna te da će se sličnim akcijama nastojati spriječiti moguće incidentne situacije u klubovima u koja, kako kažu u zagrebačkoj policiji, zalaze osobe iz kriminalnog miljea.

Tijekom petosatne racija u klubu na Krugama, koja je započela u ponoć 11. rujna, policajci su legitimirali 53 osobe, a na parkiralištu kluba pregledano je i devet automobila.

Pročitajte više