Zagreb: Uhićen zbog ilegalnog prebacivanja preko granice šestero Kineza

ZAGREBAČKA policija uhitila je 24godišnjaka zbog sumnje da je preksinoć, zajedno s dvije za sada nepoznate osobe, iz Srbije i Crne Gore u Hrvatsku ilegalno preveo šestero kineskih državljana.

Policija je danas izvijestila da je osumnjičeni, s nepoznatom dvojicom za kojom policija intenzivno traga, preuzeo šestero Kineza na području Srbije i Crne Gore, a zatim su ih kombijem švicarskih registracija na još neutvrđenom mjestu prebacili preko granice u Hrvatsku.

Po dolasku u Zagreb, policija je Kineze preksinoć zatekla u Kredaričkoj ulici i privela ih u policijsku postaju, kao i njihova 24-godišnjeg vodiča.

Odmah po njihovu privođenju, pregledali su ih djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i utvrdili da su potpuno zdravi, odnosno da nemaju nikakve simptome koji bi upućivali na atipičnu upalu pluća - SARS.

Iz Zavoda se doznaje da ta skupina Kineza izbiva iz Kine već dulje vrijeme, odnosno duže nego što je potrebno da bi se mogli zaraziti SARS-om.

Pregledan je i uhićeni 24-godišnjak, no, iako je bio prehlađen, nema nikavih znakova koji bi upućivali na SARS, ističu u Zavodu.

Protiv Kineza je podnijeta prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o kretanju i boravku stranaca i Zakona o nadzoru državne granice.

Uhićeni 24-godišnjak uz kaznenu je prijavu zbog protupravnog prebacivanja osoba preko državne granice priveden u istražni odjel zagrebačkog Županijskog suda.

Pročitajte više