Zagreb: Uhićeni zbog prodaje droge na techno partyju

ZAGREBAČKA policija uhitila je početkom vikenda makedonskog i hrvatskog državljanina koji su na techno partyu u OTV domu prodavali tablete ecstasy, doznaje se danas u policiji.

Policija tvrdi da su makedonski i hrvatski državljanin, u dobi od 19 i 21 godinu, u petak nešto prije ponoći došli do OTV doma, gdje se održavao techno party, s najmanje 71 tabletom ecstasyja.

Policajci su osumnjičene uočili u trenutku raspodjele droge, nakon čega su njih dvojica počeli bježati. Makedonca, kod kojega je pronađena 71 tableta ecstasyja, policajci su uspjeli sustići, a hrvatski je državljanin uhićen kasnije.

U subotu su obojici pretraženi stanovi u kojima nisu pronađene nikakve opojne droge, kao ni predmeti koji bi potjecali od kažnjivih djela, a osumnjičeni su potom odvedeni u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, kažu u policiji.

Policija je danas izvijestila i da je zbog posjedovanja 0,8 grama heroina u petak na zagrebačkoj Trešnjevci uhitila 32-godišnjaka koji je, kako kažu, nakon legitimiranja policiji dragovoljno predao plastičnu vrećicu s drogom. Drogu je izvadio iz vrata svog automobila u kojem se nalazio prilikom legitimiranja, nakon čega je odveden u postaju.

Istog dana je uz prekršajnu prijavu zbog posjedovanja droge doveden sucu za prekršaje, a protiv njega je podnesena i kaznena prijava zbog zloporabe opojnih droga.

Policija tvrdi da je tijekom kriminalističke obrade utvrđeno da je drogu kupio od 44-godišnjeg hrvatskog državljanina. U pretrazi stana navodnog dabavljača heroina nije pronađena droga, već jedna minobacačka mina, zbog čega ga je uz prekršajnu prijavu dovela sucu za prekršaje. Protiv njega je podnesena i kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

(Hina) xam yso

Pročitajte više