Zagrebačka dilerica (27) koja je kokain skrivala u banci je u istražnom zatvoru

Foto: PU zagrebačka

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Novom Zagrebu ispitalo je 27-godišnjakinju koja je u sefu banke skrivala 58 grama kokaina te kod koje je policija pronašla više vrsta droge namijenjene za ilegalnu preprodaju.

Djevojka je osumnjičena da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te joj je određen istražni zatvor.

U sefu banke imala kokain i 87.400 eura

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 27-godišnjakinja od točno neutvrđenog vremena pa do 17. studenog 2022. u Zagrebu, nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i konoplje tipa droga koja sadrži više od 0.3 posto THC-a.

Drogu je potom skrivala u sefu u banci na području Zagreba, prepakiravala u stanu na neprijavljenoj adresi boravišta u Zagrebu i prevozila u svom osobnom automobilu, radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu", priopćio je DORH.

DORH je priopćio da je pretragom osobnog automobila 27-godišnjakinje pronađeno 5.2 grama kokaina pakiranog u devet paketića i paketić s 5.8 grama amfetamina. Pretragom stana pronađeno je 1.3 grama indijske konoplje, 0.8 grama kokaina te 68.4 grama amfetamina pakiranog u tri paketa, priopćeno je. Također, u stanu je pronađen i uređaj za vakuumiranje.

"Pretragom bankovnog sefa pronađeno je 58 grama droge kokain te novčani iznos 87.400,00 eura, pribavljen preprodajom droge", priopćeno je iz DORH-a.

Pročitajte više