Zagrebačka HVIDR-a ogorčena prijedlogom preimenovanja Av. Gojka Šuška u Av. izviđača

ZAJEDNICA udruga HVIDR-a Grada Zagreba danas je izrazila ogorčenje prijedlogom Vijeća gradske četvrti Maksimir za izmjenom naziva Avenije Gojka Šuška u Aveniju izviđača.

"Time se nastavlja trend obezvrijeđivanja Domovinskog rata i umanjivanje vrijedosti osoba koje su na bilo koji način pridonijele stvaranju Hrvatske", navodi u priopćenju Zajednica udruga HVIDR-e Grada Zagreba.

Nastavljaju da je to prijedlog članova političkih stranaka koje su i započele marginalizaciju branitelja i kriminalizaciju Domovinskog rata, kao revolt na izgubljene izbore kojim pokazuju svoju nezrelost, ali i vrijeđaju glasače Zagreba koji su ih izabrali radi doprinosa rastu i razvoju lokalne zajednice.

"Uistinu je tužno što djelovanje naših vijećnika ostaje na izmjenama gradskih ulica, no ukoliko je to njihov domet, suosjećamo s njima. Ukoliko su nam tom izmjenom htjeli poručiti nastavak mržnje spram svega što je vezano uz branitelje, Domovinski rat i stvaranje Republike Hrvatske, ogorčeni smo", poručuju iz Zajednice udruga HVIDR-e Grada Zagreba.

Također dodaju kako smatraju da i izviđači zaslužuju svoju ulicu, ali da to može biti neka druga koja, kako kažu, nosi naziv po junacima iz nekih drugih ratova.

Prijedlog za preimenovanje Avenije Gojka Šuška u Aveniju izviđača, kojem su se na jučerašnjoj sjednici Vijeća gradske četvrti Maksimir protivili HDZ-ovi vijećnici mora proći proceduru u Gradskom odboru za imenovanje ulica i trgova, koji će odlučiti o njegovom konačnom prihvaćanju te ga proslijediti Gradskoj skupštini na donošenje.

Zagrebačka HVIDR-a je sa svojim stajalištima i protivljenjem preimenovanju Avenije Gojka Šuška upoznala nadležni skupštinski Odbor kao i nadležne u Hrvatskom Saboru i Vladi.

Pročitajte više