Zagrebačka policija o eksplozijama u Dubravi

ZAGREBAČKA Policijska uprava izvijestila je da je očevidom nakon eksplozije što se dogodila jutros oko 3,10 sati u III. novoselskom odvojku kod kućnog broja 17 u zagrebačkoj Dubravi utvrđeno da je nepoznati počinitelj aktivirao najprije eksplozivnu napravu u dvorištu obiteljske kuće 37-godišnjeg A.P., a zatim i eksplozivnu napravu pod njegovim automobilom parkiranim na ulici pred kućom broj 15.

Oštećeni A.P. poznat je policiji jer je počinio nekoliko kažnjivih djela protiv vjerodostojnosti isprava i kažnjiva djela zlouporabe droga, navodi se u priopćenju.

Policijska ekipa obavila je očevid u nazočnosti i u suradnji pirotehničara Protueksplozijskog odjela i vještaka Centra za kriminalistička vještačenja MUP-a. Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj na neutvrđen način i u neutvrđeno vrijeme aktivirao eksplozivnu napravu u dvorištu obiteljske kuće u kojoj stanuje A.P. (1966.). Počinitelj je nakon toga aktivirao i drugu eksplozivnu napravu postavljenu pod automobil marke "opel corsa" zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu A.P., koji je bio parkiran na ulici pred kućom broj 15.

Od eksplozije lakše je ozlijeđena vlasnica kuće A.A. (1935.), punica A.P., koja je prevezena u KB "Dubravu". U eksploziji je oštećeno ukupno 14 kuća u susjedstvu - na dvjema je šteta veća, a na 12 su popucala stakla. Oštećena su i četiri osobna automobila. Ukupna materijalna šteta još nije utvrđena.

Predmeti i tragovi pronađeni u očevidu na mjestu događaja bit će vještačeni kako bi se utvrdio način izradbe i sastav eksplozivne naprave.

Kriminalistička obrada je u tijeku.

Pročitajte više