Zagrebačka policija otkrila dio lanca krijumčara ljudi

NAKON višemjesečne akcije policija je otkrila dvojicu državljana SiCG albanske narodnosti za koje sumnja da su od početka godine ilegalno preko granice u Sloveniju prebacili najmanje 55 Albanaca i Kurda i navodno na toj nezakonitoj raboti zaradili najmanje 22.000 eura.

Zagrebačka policija danas je izvjestila da je uhitila 29-godišnjaka koji u Hrvatskoj nije imao prijavljen boravak, dok za njegovim 36-godišnjim partnerom traga. Bjegunac je inače pekar koji je prijavljen u Hrvatskoj.

U policiji kažu da su krajem prošle godine otkrili mrežu krijumčara ljudi koja je svoje pripadnike imala ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim zemljama. Nakon toga su se u akciju uključili USKOK i druge policijske uprave, a zatražena je i međunarodna pomoć.

Tada se počelo s tajnim praćenjem i snimanjem dvojice osumnjičenika te se otkrilo da su od nepoznatih članova krijumčarskog lanca u Zagrebu prihvaćali i skrivali ilegalne migrante, a potom ih prevozili do granice sa Slovenijom. Ilegalne migrante tada su upućivali na mjesto gdje će ih čekati drugi članovi krijumčarskog lanca koji su ih prebacivali dalje u zemlje zapadne Europe.

Policija je jučer upala u pet stanova u Zagrebu u kojima su se ilegalni migranti skrivali, a pronađeni su i automobili kojima su prebacivani do granice.

Dvojicu osumnjičenika policija tereti da su od početka ove godine u 13 navrata nezakonito preko granice prebacili najmanje 55 ilegalnih migranata - Albanaca i Kurda koji su im za to plaćali od 350 do 400 eura.

Policija je izvijestila da je uhićeni 29-godišnjak pokušao pobjeći iz policijske postaje u kojoj je ispitan.

Nije rečeno je li u susjednim zemljama uhićen netko iz razotkrivenog krijumčarskog lanca.

Pročitajte više