Zagrebačka policija: Pokušaj ubojstva, napadi na policajce

NA PODRUČJU Zagreba u protekla 24 sata dogodio se jedan pokušaj ubojstva, trojica mladića privedena su zbog napada na policajce, jedan zaštitar zbog ozljeđivanja gosta, a dogodila su se i mnoga razbojstva i krađe, izvijestila je danas na konferenciji za novinare zagrebačka Policijska uprava.

U svađi zbog neriješenih imovinskih odnosa, sinoć nešto poslije ponoći u obiteljskoj kući u Susedgradu Franjo O. (1944) nožem je napao i teško ranio brata Zvonka (1948). Ubo ga je u desnu stranu prsa i porezao mu glavu.

Zvonko O. prevezen je u bolnicu na Sveti Duh, gdje su mu utvrđene ozljede opasne za život. Franjo O. pobjegao je nakon sukoba, no jutros se u 6,30 sati sam prijavio i trenutačno je na kriminalističkoj obradi.

Policija je prošle noći privela Nenada M. (1974), potiv kojega će, osim prijave za prometni prekršaj, podnijeti i kaznenu prijavu zbog napada na policajca. Nenad M. je kod Autobusnog kolodvora prošao kroz crveno svjetlo, a kad ga je policajac na motoru zaustavio, odbio mu je dati dokumente, vrijeđao ga, te demonstrativno legao na cestu. Kad je ga policajac podignuo s ceste, mladić se zaletio na njega i srušio mu motor. Svladan je uz pomoć drugih policajaca, rečeno je danas u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Drugi slučaj napada na policiju dogodio se sinoć u ugostiteljskom objektu "KM" na Trešnjevci. Policajcima, koji su onamo došli na poziv zbog remećenja javnog reda i mira, otpor su pružili Ivica Ć. (1977.) i Zdenko T. (1965). Policajci su lakše ozlijeđeni, rečeno je u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Noćas je na kriminalističku obradu priveden zaštitar tvrtke "Bilić-Erić". On je pred klubom "Big Mama" u Novom Zagrebu udario u glavu pijanog mladića kako bi ga spriječio da u klub unese piće. Mladiću je slomljena nosna kost.

Policija je izvijestila i o još jednoj pljački na autocesti, ovaj put pred motelom "Plitvice" u Lučkom. Trojica razbojnika opljačkala su Nervina H. (1973) i njegovu suputnicu (1946), te pobjegli s 13.000 kuna. Dok je pred vozilom njemačkih registarskih oznaka Nervin čekao suputnicu, na stranom mu se jeziku obratio nepoznati muškarac, a drugi im je iz vozila ukrao žensku torbicu s novcem. Nervin je pokušao svladati lopova, ali nije uspio. Lopovi su pobjegli s trećom osobom u golfu njemačkih registarskih oznaka.

Policija je danas izvijestila i o nekoliko pljački u Zagrebu, od kojih je u jednoj upotrijebljeno oružje.

Pročitajte više