Zagrebačka policija traga za motociklistom odgovornim za ozljeđivanje policajca

ZAGREBAČKA policija priopćila je o slučaju teškog ozljeđivanja jednog njenog djelatnika koji je u nedjelju pokušao zaustaviti vozača zeleno-bijelog motocikla motocikla Kawasaki, doznaje se iz PU zagrebačke.

Policijski  djelatnik jučer je nešto iza 12 sati uočio da je vozač Kawasakija napravio prometni prekršaj. Naime, na motociklu koji je bio bez vidljive registracije vozila se još jedna osoba koja nije nosila obvezatnu zaštitnu kacigu.

Pokušaj zaustavljanja dogodio se na raskrižju Ulice grada Vukovara i Savske ceste, gdje je policajac od vozača Kawasakija znakom stop zatražio da zaustavi motocikl, na što je ovaj poveća brzinu u namjeri da pobjegne. Policajac je nakon toga službenim motociklom krenuo u potjeru za Kawasakijem kojeg je pratio uz upaljeno rotacijsko svijetlo i sirenu.

Potjera je trajala do raskrižja s Ulicom hrvatske bratske zajednice gdje je nepoznati motociklist prešao u traku za skretanje vozila u lijevo i obišao automobil koji se tu zatekao, te nastavio vožnju prema sjeveru grada.

Policajac koji je hvatao Kawasaki nije imao sreće te je po dolasku na isto raskrižje, a da bi izbjegao nalet na osobni automobil, naglo zakočio motocikl koji se zanio i uslijed čega je izgubio kontrolu nad vozilom i pao na pločnik.

Prilikom pada na desni bok policajac se teško ozlijedio, dok je vozač Kawasakija sa svojim suputnikom pobjegao u nepoznatom smjeru.

Nekoliko minuta kasnije na mjesto nesreće stigla je Hitna pomoć koja je ozlijeđenog policajca prevezla u Kliniku za traumatologiju u kojoj je zadržan na liječenju.

Uviđajem na mjestu nesreće utvrđeno je da nepoznati vozač upravljao zeleno-bijelim Kawasakijem kojem je bio uklonjen stražnji blatobran, i na kojem nije bilo vidljive registarske oznake.

Policija moli očevice nesreće, ili osobe koje imaju podatke što bi doveli do pronalaska vozača da se jave u najbližu policijsku postaju ili na broj 92.

I.K.

Pročitajte više