Zagrebačka policija zaplijenila devet kila amfetamina, pronašao ga pas As

Foto: FAH

ZAGREBAČKA policija uhitila je dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 24 godine u čijem je automobilu službeni pas As pronašao više od devet kilograma amfetamina, što je najveća ovogodišnja zapljena te droge na zagrebačkom području.

Dvojicu mladića policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili su u automobilu njemačke registracije u srijedu poslijepodne na autocesti A1 u smjeru Zagreba.

"Prilikom postupanja policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost prometne dokumentacije, registarske oznake i šasije, zbog čega su muškarce doveli u službene prostorije", kazala je na konferenciji za novinare glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti.

Dan kasnije policijski pas As u automobilu je detektirao prisutnost droge te je pretragom automobila pronađeno 9204 grama amfetamina u devet paketa.

Obojica su osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a 32-godišnjaka policija sumnjiči i za krivotvorenje isprave jer je nabavio lažne njemačke registarske oznake za Golf u kojem su skrivali drogu.

Nakon kriminalističkog istraživanja dvojac je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više