Zagrebačka skupština usvojila proračun, Bandić poručuje: Nisam ja diktator da me treba svrgnuti!



ZAGREBAČKA skupština prihvatila je proračun za 2012. godinu. Proračun "težak" 6,720 milijardi kuna prihvaćen je većinom glasova, čime je otklonjena mogućnost skorog održavanja prijevremenih izbora u Zagrebu. Protiv proračuna glasali su zastupnici HDZ-a.

"Ovaj proračun je rezultat kompromisa na dobrobit građana. Kompromis je tu da ne radimo cirkus. Naravno da gradonačelnik Skupština i Holding razgovaraju i surađuju", kazao je Bandić kojem je zasmetalo što su mu neki predbacivali dogovor sa SDP-om.

"Pa neću razgovarati sa Saborom ili Gradskim vijećem u Splitu!", poručio je Bandić, dodavši da je proračun "normalan i realan". Referirao se i na napise o njegovom skorom svrgavanju. "Pa nisam ja diktator da me trebaju svrgnuti. Samo još fali da mi trubači počnu dolaziti pred stan i tražiti smjenu, pa da se uplašim i skočim s četvrtog kata", kazao je Bandić.

Cijene zagrebačkih vrtića će, kako je najavljeno prošli tjedan, biti jedinstvene i iznosit će 300 kuna mjesečno. No, zato će poskupjeti naknada za vodu i javni gradski prijevoz. Najveći dio proračuna izdvojen je za potrebe Zagrebačkog holdinga, koji će dobiti nešto manje od dvije milijarde kuna.

Pročitajte više