Zagrebački autori u finalu interaktivnog festivala u Austinu

WEB STRANICA Hrvatske priče iz davnina, koju je producirala tvrtka iz Zagreba, ušla je među prvih pet na SXSW Interaktivnom festivalu u nedjelju u Austinu u Texasu.

Na 10. festivalu SXSW Interactive u finale je ušlo 100 sudionika, a hrvatski projekt je bio među prvih pet u kategoriji animacije, među kojima je i web stranica poznate tvrtke Lego.

Prvu nagradu dobio je irski projekt Sixsidia.

Multimedijalni projekt Hrvatske priče iz davnina sastoji se od osam animiranih priča, igara i filmova, a temelji se na bajkama Ivane Brlić-Mažuranić.

Producent webstranice je zagrebačka izdavačka tvrtka ALT F4-Bulaja, bračnog para Zvonimira i Helene Bulaje. Oni su uspjeli na ovom projektu okupiti sedam skupina animatora, ilustratora, glazbenika, glumaca, prevoditelja i programera iz Sjedinjenih Država, Kanade, Škotske, Australije, Danske, Njemačke, Rusije, Francuske i Hrvatske.

Projekt već je dobio priznanja na Festivalu u San Franciscu ´FlashForward2002´ i na ´NetFestivalu´ u Rio de Janeiru.

Tvrtka Bulaja osnovana je 1998. i specijalizirana je u elektronskom izdavaštvu. Već je izdala tri CD-ROM-a s hrvatskim klasičnim romanima.

Festival SXSW Interactive, koji ove godine obilježava desetu obljetnicu, jedan je od najvećih svjetskih skupova na kojem se pokazuju najnovija postignuća u novim medijima i tehnologijama.

Pročitajte više