Zagrebački gimnazijalci osvojili prvo i treće mjesto na informatičkom natjecanju

UČENICI XV. gimnazije Zagreb sudjelovali su prošlog tjedna na američkom informatičkom natjecanju ACSL All-Star 2019. za srednjoškolce. 

Intermediate 5 tim osvojio je prvo mjesto, a Senior 5 tim zauzeo je treće mjesto.

Osvojili prvo i treće mjesto

Na natjecanju je bilo oko 300 timova iz cijelog svijeta. Na samom finalnom turniru ovog natjecanja nastupilo je 17 Intermediate te 17 Senior timova, a fantastičan rezultat još su jednom ostvarili učenici XV. gimnazije Zagreb. 

Na stranicama MIOC-a objavili su kako je intermediate tim osvojio prvo mjesto, a za njega su nastupili Patrik Pavić, Dorijan Lendvaj i Vito Anić, učenici prvog razreda, te Krešimir Nežmah i Bartol Markovinović, učenici drugog razreda.

Treće mjesto na ovom natjecanju ostvario je Senior 5 tim. U tom su timu nastupili Fabijan Bošnjak, Gabrijel Jambrošić, Patrik Đurđević, Lovro Kalinovčić i Max Carin Balić, učenici četvrtog razreda.

Na finalnom turniru nastupilo je 17 Intermediate te 17 Senior timova iz Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Rumunjske i Južne Koreje.

MIOC dodaje i kako su u pratnji učenika bili profesori Nikola Dmitrović i Maja Đerek te Ivan Stjepanović, bivši učenik XV. gimnazije i trostruki sudionik ACSL finalnih turnira.

Nastup učenika na ovom natjecanju omogućili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Gradski ured za prosvjetu Grada Zagreba te brojni donatori iz IT sektora i domaćih tvrtki.

Pročitajte više