Zagrebački holding: Gradska plinara je platila dugove PPD-u

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

ZAGREBAČKI holding izvijestio je danas da je Gradska plinara Zagreb - Opskrba s jučerašnjim datumom podmirila obaveze po aktiviranoj zadužnici Prvog plinarskog društva, a novac će na račun PPD-a biti prebačen sutra, kada će GPZO podmiriti i druge dospjele obaveze prema PPD-u.

Prvo plinarsko društvo (PPD) jučer je aktiviralo zadužnicu zbog čega je blokiran račun Gradske plinare Zagreb - Opskrba (GPZO). Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros je izvijestio da je račun GPZO-a deblokiran jer je dugovanje podmireno, a poslijepodne je to demantirao PPD.

"Plinara će sutra platiti i ostale obaveze"

Iz ZG Holdinga u večerašnjem priopćenju navode da, po zakonu, nakon aktiviranja zadužnice, uplaćena sredstva odlaze na posebni račun u Fini, gdje stoje do 60 dana, ali da će, unatoč ovom zakonskom roku, GPZO dati pisanu suglasnost da se sredstva već sa sutrašnjim datumom prebace na račun PPD-a.

"GPZO će također sa sutrašnjim danom podmiriti i sve druge dospjele obaveze prema PPD-u, unatoč dosadašnjem dogovoru o dopuštenom prekoračenju. GPZO podmiruje i podmirivat će i nadalje sve svoje obaveze sukladno rokovima", navode iz Zagrebačkog holdinga.

Iz Prvog plinarskog društva (PPD) ranije danas su naveli da je dospjeli dug Gradske plinare Zagreb - Opskrba s jučerašnjim danom iznosio više od 95 milijuna kuna, dok je ukupna izloženost premašila 130 milijuna kuna.

Pročitajte više

 

Pročitajte više