FOTO Zagrebački taksist izvukao Uberovca iz auta i napao ga pred putnicama?

Ilustracija: FAH

U SUBOTU navečer došlo je do fizičkog okršaja u Zagrebu, a u kojemu su sudjelovala najmanje dvojica muškaraca - jedan zagrebački taksist i jedan vozač Ubera.

Iz zagrebačke policije za Index su potvrdili kako imaju događaj zabilježen 11. veljače. Naime, iste večeri dvojica vozača odvojeno su tvrdila kako su fizički napadnuta.

Iz policije nam nisu mogli potvrditi jesu li vozači sukobili međusobno, ili su pak napadnuti od strane trećih osoba.

Doznajemo i kako je jedan od vozača odbio liječničku pomoć, dok je drugi lakše ozlijeđen.

Više detalja o slučaju bit će poznato po završetku krim istrage.

Uber: Surađujemo s policijom

Uber se o svemu i službeno oglasio o "napadu na Uberovog partner-vozača od strane taksista kod Arena centra".

"Uber strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja. Surađujemo s policijom i istražujemo sve okolnosti oko ovog događaja. Htjeli bismo napomenuti da Uber iznimno brine o sigurnosti svojih partner-vozača. Od kad smo prvi put zaprimili obavijest od naših partner-vozača da je došlo do fizičkih napada na njih od strane taksista, morali smo angažirati uslugu zaštitarske službe. Pomoć im je dostupna 24 sata dnevno ako im prijeti opasnost za njihovu imovinu ili im je ugrožena sigurnost", navode iz Ubera.

Uberovac izvrijeđan i napadnut?

Kako se neslužbeno doznaje, jedan od vozača Ubera trebao je pokupiti tri putnice u Arena centru nakon koncerta Ivana Zaka. Dok je čekao da one dođu, drugi taksisti su mu počeli bacati kovanice na vozilo i vrijeđati ga.

On je sve fotografirao, a na fotografijama se vidi mu je izgrebano cijelo vozilo. Imao je putnice u autu kad mu je prišao jedan od tih taksista, koji ga je izvukao iz auta i udario. Nakon toga su se Uberovac i njegove putnice malo udaljili, pa nazvali policiju. Dvije putnice su mu pristale biti svjedokinje na sudu.

Neslužbeno doznajemo kako se radi o taksistu koji nije član udruženja zagrebačkih taksi prijevoznika, a navodno je i ranije bio uključen u konfliktne situacije.

Index je došao i do fotografija oštećenog vozila Uberovog vozača, kao i liječničkog nalaza Uberovca koji je, kako se doznaje, fizički napadnut.

Pročitajte više