Zagrebačko poglavarstvo odgodilo jedan natječaj za prodaju zemljišta

ČLANOVI zagrebačkog Gradskog poglavarstva odgodili su raspisivanje natječaja za prodaju zemljišta na kojem bi se izgradio poslovnostambeni i trgovačkokulturni kompleks na raskrižju Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca.

Natječaj je trebao biti raspisan danas, a odgodu je svojom primjedbom potaknuo zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić ustvrdivši da cijena zemljišta može biti veća od sadašnje početne cijene od 43,2 milijuna kuna.

Gradonačelnica Vlasta Pavić je zatražila da se, s tim u vezi, obavi provjera u Gradskom zavodu za planiranje razvoja grada, nakon čega bi Poglavarstvo raspisalo natječaj za prodaju zemljišta.

Bandić se zanimao i kako će završiti zahtjev vlasnika za povratom dijela tamošnjeg zemljišta, no odgovoreno mu je da se na tom području zemljište ne može vratiti u naturi jer je djelomično ispod ceste za Veliku Goricu. ´Grad ne treba trpjeti i čekati 10 godina da se netko žali, već priskrbiti materijalnu koristi od prodaje zemljišta gdje će se izgraditi poslovni centar i otvoriti nova radna mjesta´, rekao je Srećko Ferenčak (HNS), član Poglavarstva za upravljanje imovinom.

Poglavarstvo je danas donijelo i plan po kojem bi se od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo, u ovoj godini prikupilo 31 milijun kuna. Od toga bi 30 milijuna bilo namijenjeno izgradnji socijalnih stanova, a milijun za ostale materijalne i financijske rashode.

Iz gradske je pričuve, na preporuku HAZU, izdvojeno 200.000 kuna za Projekt zaštite kulturnog i povijesnog nasljeđa grada Nina.

Po završetku sjednice, članovi zagrebačkog Poglavarstva potpisali su se na veliku razglednicu ´Pozdrav iz Zagreba´ koju su svojim crtežima osmislili najmlađi Zagrepčani.

Razglednica će biti poslana Grazu, ovogodišnjoj kulturnoj prijestolnici Europe i izložena u jednom od tamošnjih muzeja.

Pročitajte više