Zagrebačko Poglavarstvo prihvatilo donošenje urbanističkih planova

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo podržalo je danas donošenje urbanističkih planova za neke gradske četvrti i njihovo upućivanje na javnu raspravu, izmjene Pravilnika o radnom vremenu prodavaonica, te odobrilo kratkoročnu pozajmicu od 13 milijuna kuna trgovačkom društvu "Sljeme Medvednica" za organizaciju svjetskog kupa u slalomu za žene.

Poglavarstvo je podržalo prijedloge urbanističkih planova uređenja područja omeđenog ulicama Ljudevita Posavskog - Zavrtnica - Branimirova - Crvenog križa, te naselja Savska Opatovina i Vrbani III. Ti će prijedlozi biti otvoreni za javnu raspravu od 13. prosinca ove do 11. siječnja iduće godine.

Poglavarstvo je, budući je u prosincu znatno povećana potrošnja građana, usvojilo izmjene Pravilnika o radnom vremenu prodavaonica kojim je utvrđeno da u tom mjesecu prodavaonice subotom moraju raditi do 18 sati.

Većinom glasova odobrilo je kratkoročnu pozajmicu trgovačkom društvu "Sljeme - Medvednica" u iznosu od 13 milijuna kuna za radove na uređenju skijališta Sljeme na kojem će se održati svjetski kup za žene, uz obavezu da taj novac vrati do 31. siječnja iduće godine.

Poglavarstvo je još u rujnu 2003. prihvatilo suorganizaciju tog natjecanja koje bi se trebalo održati u siječnju iduće godine na Medvednici. Realizaciju tog projekta nadzire Gradski zavod za izgradnju Grada.

Također je odobrilo financijsku potporu Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET) u iznosu od oko osam milijuna i 86 tisuća kuna za podmirenje dospjelih obveza po kreditima podignutih za izgradnju rekonstrukciju tramvajskih motornih kola, nabavu autobusa i naknade za rezervaciju kredita.

Poglavarstvo je usvojilo i zaključak o odobravanju kupnje stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) za 122 podnositelja zahtjeva, a prema Konačnoj listi reda prvenstva.

Zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Poglavarstvo je imenovalo Mladena Malčića, a za njegova zamjenika Ivicu Lonjaka.

Pročitajte više