Zagrepčani, nema straha: Nije nas pogodio potres, nego je probijen zvučni zid

OKO 13.40 Zagrebom su se prolomile dvije detonacije u razmaku od nekoliko sekundi. Čule su se od Novog Zagreba do Britanca i na istoku Zagreba. Kako doznajemo, radilo se o probijanju zvučnog zida, i to otprilike na području Sesveta tijekom vježbi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Na području oko Britanskog trga građani su, nakon što su čuli zvuk nalik detonacijama, osjetili podrhtavanje, a zatresli su im se i prozori pa su se preplašili da se radi o potresu.

U policiji su nam rekli da kontaktiramo MORH jer se radilo o probijanju zvučnog zida. S obzirom na to da MORH inače najavi da bi se to moglo dogoditi, postavlja se pitanje zašto to nisu napravili i ovaj put.

U Centru 112 još nemaju službenih informacija, ali neslužbeno doznaju da se radilo o probijanju zvučnog zida. Iz Centra kažu da ima puno upita građana zbog detonacija te da ih je teško dobiti. "Oni koji imaju problema i hitno trebaju hitnu, policiju i vatrogasce, teško dolaze do nas zbog brojnih upita građana oko detonacija", rekli su nam.

"Zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovsta MIG 21 izvršio je u četvrtak, 22. srpnja na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije probni let tijekom kojeg je došlo do probijanja zvučnog zida oko 13.40 sati.

Let je izveden na visini od 13.000 metara uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera. Probni letovi izvode se kao dio redovite procedure, nakon obavljenih radova na zrakoplovu", stoji u pripćenju Ministarstva obrane.

Pročitajte više