Zagrepčanka u 2 navrata pokušala iz dućana ukrasti malo hrane. 8 dana bila u pritvoru

Prema presudi koja je donesena ovih dana, jedna je žena osuđena na četiri mjeseca uvjetnog zatvora zbog toga što je u dva navrata pokušala ukrasti hranu iz Spara u Zagrebu. Ona je početkom siječnja lani u 12:10 u trgovini Spar u Zagrebu uzela masline, hrenovke, pureći file i Filetino classic ukupne vrijednosti 28.86 eura. "Prilikom izlaska iz trgovine bila je zaustavljena od strane zaštitarske službe, a navedena roba je oduzeta i vraćena", stoji u presudi koju prenosi Danica

Potom je sredinom veljače lani u 13:40 u trgovini Spara u Zagrebu, Martićeva 13, uzela 20 komada Argeta pašteta ukupne vrijednosti 68.80 eura. No, i tad su je zaštitari zaustavili na izlasku, a roba je oduzeta i vraćena trgovini. Kazneni postupak protiv nje pokrenuo je Spar s obzirom na to da je vrijednost ukradene robe bila manja od 133 eura, pa se ne pokreće po službenoj dužnosti. Uhićena je tek 4. veljače ove godine te je do 12. veljače bila u istražnom zatvoru.

Rekla je da živi u neimaštini

Tijekom postupka sve je priznala te iskazala žaljenje i kajanje zbog toga. Rekla je da živi u neimaštini, pa nema što jesti. Udana je, nema djece, bez prihoda i imovine. Dosad nije osuđivana. Sutkinja ju je ovih dana osudila na četiri mjeseca zatvora uvjetno.

"Kao olakotno ocijenjeno je iskreno priznanje, čime je pokazala samokritičnost prema protupravnom postupanju. Osim toga, ona je neosuđivana osoba, loših imovinskih prilika. Uzeto je u obzir i kako Spar nije trpio štetu jer su svi predmeti odmah oduzeti.

Otegotnih okolnosti na njenoj strani sud nije našao. Sud je stava da se radi o kaznenopravnoj sankciji primjerenoj kako osobi optuženice, tako i kaznenim djelima koja je počinila", naglasila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi.

Pročitajte više