Zahtjevi studenata bivšega veleučilišnoga studija računarstva u Zagrebu

Predstavnici studenata dislociranoga studija računarstva u Zagrebu ukinutoga splitskog Veleučilišta zatražili su od Vlade da im osigura hitan nastavak prekinute nastave u sklopu novoosnovanih stručnih studija Sveučilišta u Splitu na lokacijama i na način na koji je nastava bila organizirana prije stupanja na snagu Uredbe i s dosadašnjim nastavničkim kadrom.

Studenti su zahtjeve sačinili jer, kako navode, smatraju da Uredba o pripajanju Veleučilišta Sveučilištu ne jamči zadržavanje kvalitete studija dosadašnjeg Veleučilišta u Splitu.

Zahtjevi, sastavljeni 2. studenoga, tek sada su dostavljeni javnosti jer studenti nemaju iskustva u javnom djelovanju i isključivo se odnose na studij u Zagrebu, pojasnio je danas predstavnik studenata Boris Ivanišević.

Studenti traže zadržavanje duha otvorenosti komunikacije između nastavnika i studenata te interaktivnih oblika nastave, što je, kako kažu, bio njihov glavni razlog odabira studija na dosadašnjem splitskom Veleučilištu.

Također su zatražili da im se omogući završetak studija prema nastavnom programu i uvjetima koji su vrijedili prilikom upisa na prvu godinu studija i zadržavanje dislociranih studija.

Istodobno zatražili su da sva zatečena oprema ostane na raspolaganju studentima novoosnovanih stručnih studija, omogućavanje dosadašnjem nastavničkom kadru izbor u nastavna i suradnička zvanja na stručnim studijima Sveučilišta u Splitu te da se financijska sredstva Veleučilišta, prikupljena školarinom, upotrijebe za održavanje i unaprjeđenje nastave novoosnovanih stručnih studija splitskoga Sveučilišta.

Pročitajte više