Zajednička tvrtka Dubrovnika i Atlasa za izgradnju garaže

Predstavnici Dubrovnika i turističke agencije "Atlas" danas su u Dubrovniku svečano potpisali pismo namjere te parafirali ugovor o zajedničkom pothvatu kako bi se ostvario projekt garaže "Centar iza Grada".

Tim aktima predviđen je osnutak zajedničke tvrtke "Centar iza Grada" u kojoj bi "Atlas", zbog vlasništva većeg djela zemljišta na kojem bi se izgradila garaža, imao najmanje 51 posto poslovnog udjela u temeljnom kapitalu, a Dubrovnik najviše 49 posto.

Kako je rekla dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, time se stječu uvjeti za izgradnju garaže, čime bi se kvalitetno riješio problem prometa i parkiranja u Dubrovniku, što je prioritet Gradske uprave.

U ovom trenutku nisu do kraja definirani odnosi s vlasnicima zemljišta budući da je problem u cijeni, koju Grad želi svesti na razumnu mjeru, ali bi i to trebalo uskoro riješiti, dodala je Šuica.

Direktor turističke agencije "Atlasa" Oscar Hazbun ocijenio je izgradnju garaže iznimno važnom za Dubrovnik, a ujedno i dobrim znakom suradnje privatnog i javnog sektora.

Ugovor između Dubrovnika i "Atlasa" trebao bi regulirati i međusobne odnose vezane uz gradske nekretnine na Gospinu polju, koje "Atlasu" služe kao garaže, servisne radionice i urede, a taj je dio predviđen za sportsko-rekreacijski park. Po novim ugovorima, "Atlas" će se njima i dalje služiti bez naknade.

Ideja o izgradnji garaže na parkiralištu iza Grada stara je više od 20 godina, a 1990. definirana je i PUP-om.

Gradska uprava već je potaknula izgradnju garaže na Ilijinoj glavici, sa 750 parkirnih mjesta, a radovi bi trebali uskoro početi.

(Hina) xhš ymd

Pročitajte više