Zaklao susjedu zbog svađe oko puteljka, na sudu jecao: "Imao sam sinkopu"

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

NA Županijskom sudu u Rijeci počelo je suđenje 73-godišnjem Džemalu Merdanoviću za ubojstvo 55-godišnje susjede Milke Grivičić prošlog ljeta.

Na sudu se izjasnio da nije kriv. Kaže da mu se taj dan, kada je ugledao žrtvu, "sve zacrnilo". "Imao sam sinkopu", kazao je.

"Uzeo sam špatole kako bih ih očistio na sudoperu u dvorištu, kada je naišla Milka. Vrata su se zalupila i vidio sam nju. Sve mi se tada skupilo u glavi, sve ono što su nam ranije napravili. Ne znam što mi je bilo... Uzeo sam nož... Ne znam što sam napravio... Kao da sam pao u sinkopu. Dogodilo se u trenu, samo mi se zacrnilo u glavi... Nisam bio svjestan sebe. Ne znam što se dogodilo. Ništa nisam vidio. Pitate me koliko uboda sam zadao žrtvi? Nemam pojma što je bilo, bio sam izvan sebe. Da mogu, vratio bih vrijeme natrag, iako sam patio", kazao je Merdanović na sudu, prenosi Novi list.

Merdanović je susjedu nasmrt izbo krajem srpnja prošle godine u Rijeci, kada je došla posjetiti svoju majku. Žena je zaklana hladnim oružjem, a iza svega stoji višegodišnji spor oko prilaznog puta prema kućama oko kojeg se njena obitelj spori s obitelji prvog susjeda.

Grozan zločin dogodio se na Gornjem Zametu u Rijeci na adresi Stari put 13a. Grivičić je izbodena pred svojom kućom, na prilaznom putu koji vodi i do ulaznog praga kuće njenih prvih susjeda Merdanovića. Više puta je ubodena nožem.

Ubio susjedu zbog puteljka

Optužnicom se Merdanovića tereti da je na prilaznom putu, koji uz njegovo dvorište vodi do susjedne kuće i oko kojeg se sudski sporio sa susjedom, pričekao kćer svoje susjede s kojom je vodio spor oko puteljka te joj nožem zadao više ubodnih i reznih rana po glavi i tijelu.

Džemal Merdanović joj je, prema optužnici, nanio teške i po život opasne ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja. 

Podsjetimo, njega sumnjiče da je u 13.10 sati na prilaznom putu vlastitoj i susjednoj kući u Ulici stari put nožem zadao više ubodnih i reznih rana Milki Grivičić, od kojih je ona odmah umrla. Merdanović je svojatao taj put i zabranjivao susjedima, obitelji Milke Grivičić, da se koriste njime iako im je to bio jedini pristup kući.

Kod kuće mu nađen ručni bacač raketa

Kod Merdanovića su, kako se pisalo, tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeni ručna bomba, pedesetak komada vojnog streljiva i ručni bacač raketa.

DORH je, osim protiv Merdanovića, podignuo optužnicu i protiv njegove supruge, i to zbog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, odnosno prikrivanja dokaza. 

Merdanovićevu suprugu terete da je istog dana prije početka pretrage njihove kuće i drugih prostorija isključila i sakrila uređaj za videosnimanje povezan s nadzornim kamerama u dvorištu s namjerom da se snimke ne mogu koristiti kao dokaz u kaznenom postupku. To je napravila, stoji u optužnici, znajući da bi kamere mogle zabilježiti i samu radnju počinjenja kaznenog djela koje je počinio njen suprug. 

Pročitajte više