Žalac je stigla najgora HDZ-ova kletva: "Dabogda ti se Njonjo rugao"

Foto: Index/N1 televizija

HLADNOKRVNO je Gordan Jandroković kroz prozor bacio svoju stranačku kolegicu i ministricu Gabrijelu Žalac. Na njene tvrdnje da joj prometnu nesreću, isteklu vozačku dozvolu i Mercedes u dvorištu smještaju stranački protivnici odgovorio je parafrazirajući stihove repera Vojka V.

"Možda netko ju sabotira i protiv nje lobira... možda je vlada, možda su Srbi... možda masoni...", rekao je Jandroković, pa otišao smijući se.

Novi "kingmaker"

Gordana Jandrokovića nekada smo zvali Njonjo. Nadimak su mu zalijepili stranački drugovi koji su njime željeli dočarati njegovo beskičmenjaštvo, okretanje kako vjetar puše, manjak stava. Njonju više ne treba zvati Njonjom. Gordan Jandroković postao je novi HDZ-ov "kingmaker", stvaratelj kraljeva. Preuzeo je tu dužnost od Vladimira Šeksa i iako je zasad koristi samo da bi defenestrirao stranačke neposlušnike jasno je da se njegova riječ sluša i da kroz prozor baca one koji su politički mrtvi. Sutra će postavljati nove HDZ-ove vladare, samo pričekajte.

Gordan Jandroković ima nepogrešiv instinkt za političko preživljavanje. Preko leđa je prebacio Ivu Sanadera, Jadranku Kosor, Tomislava Karamarka. Andrej Plenković mu je samo još jedan zarez na dršci revolvera. Gazi preko leševa lakoćom balerine i što je više leševa pod njegovim papučicama to je njegov utjecaj veći. Danas je odstrijelio Gabrijelu Žalac koju je prije samo deset dana predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković zdušno branio. 

Izgovorila je neizgovorivo

Nije to Jandroković napravio zato što je Gabrijela Žalac s nevažećom vozačkom dozvolom pregazila dijete ni zato što je u dvorištu obiteljske kuće imala skupocjen Mercedes koji nikako nije mogla kupiti. Posljednji čavao u lijes njene političke karijere zakucao je jer izgovorila neizgovorivo.

Ministrica Žalac je u svojoj bahatosti umislila da je veća od HDZ-a i krivnju za svoje afere prebacila na stranačke protivnike koji joj rade o glavi. A to se u Plenkovićevom i sve više i Jandrokovićevom HDZ-u ne dopušta.

Sve može, ali ne i rušenje zajedništva

Gabrijela Žalac narušila je monolitnost HDZ-a i iz prsta isisala unutarstranačke sukobe kojih je ona sama žrtva. Dobila je što je zaslužila - podsmijeh, ruganje, sprdanje. U svojoj umišljenosti nije shvatila da ne postoji bez stranke, bez Plenkovića i bez Jandrokovića.

Gabrijela Žalac nije razumjela i ne razumije da će HDZ oprostiti gaženje djevojčice i nepoštovanje zakona, zatvorit će oba oka na korupciju, ali nikada neće prijeći preko rušenja zajedništva. Zato će Gabrijela Žalac još neko vrijeme biti ministrica, a nakon toga će je prekriti HDZ-ov zaborav. Damnatio memoriae.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više