Zaražena rodilja koja je umrla u Zaraznoj imala 42 godine. Objavljen uzrok smrti

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

KLINIKA za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" objavila je večeras kako je kod preminule rodilje zaražene covidom-19 došlo do multiorganskog zatajenja unatoč poduzetom liječenju, kao i da se utvrđuju okolnosti smrti bebe stare 23 dana koja je umrla u subotu, 30. listopada.

"Sa žaljenjem priopćavamo da je danas, 2. studenog, preminula bolesnica rođena 1979. godine, koja je nakon učinjene hitne sekcije i dovršetka trudnoće premještena u našu Kliniku zbog covid-19 pneumonije i teškog zatajenja kardiorespiratornog sustava", navode iz bolnice.

"U našoj ustanovi je započeta izvantjelesna oksigenacija (ECMO). U daljnjem tijeku boravka dolazi do multiorganskog zatajenja te bolest, usprkos poduzetim mjerama liječenja, završava smrtnim ishodom", navodi se u priopćenju Ravnateljstva koje je obitelji preminule izrazilo sućut.

Umrla i beba, i to dok je s roditeljima čekala pred Zaraznom, utvrđuje se uzrok smrti

Iz Klinike su priopćili i da se utvrđuju okolnosti smrti zaražene bebe stare 23 dana koja je umrla 30. listopada.

Iz Zarazne su naveli da se još utvrđuje uzrok smrti. 

"Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će, nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku", navodi Ravnateljstvo Klinike.

Roditelji su s djetetom pozitivnim na koronu čekali pred bolnicom u redu za hitan prijem kada je dijete prestalo disati. Liječnici su dotrčali i pokušali reanimirati bebu, no nije joj bilo spasa. 

Pročitajte više