Žarko Puhovski: Jača je Jadranka Kosor nego Vlada i HDZ

"NIJE moguće primijeniti egipatski scenarij u Hrvatskoj niti prosvjedi hrvatskih branitelja i ultradesničarskih grupacija mogu dovesti do promjene vlasti", kazao je bivši predsjednik HHO-a Žarko Puhovski u intervjuu za Blic. Puhovski smatra kako je promjena vlasti moguća isključivo na redovnim izborima do kojih ima još dosta vremena jer je krajnji rok 11. ožujka 2012. godine.

Nasilje je djelo huligana

"Nasilje u Zagrebu je djelo huligana, a kada se radi o braniteljskim prosvjedima, njih su organizirale udruge i financirani su državnim novcem iako, paradoksalno, prosvjeduju protiv Vlade", rekao je Puhovski. Dodao je kako su opasne poruke i stavovi da Hrvatskoj ne trebaju EU, pregovori sa Srbijom i da u Vukovaru nema mjesta za Srbe. Kao ciljeve prosvjeda navodi rušenje vlade i očuvanje privilegije da braniteljima mogu suditi samo suci koji su i sami bili branitelji, što je po njemu besmislica.

Slučaj "Purda" ide na ruku hrvatskim nacionalistima

"Purda je slučaj nespretne slučajnosti koja ni jednoj ni drugoj strani ne odgovara. Što bi za Srbiju bilo gore od šest mjeseci protiv čovjeka kojeg su tukli u srpskim zatvorima, pa je priznao nešto što nije počinio. To prije ide na ruku hrvatskim nacionalistima. Tadić i Josipović guraju naprijed, ali očigledno društva nisu spremna na taj korak", kazao je Puhovski.

"Jača je Jadranka Kosor nego Vlada i HDZ"

Puhovski zaključuje kako nema govora o smjeni Jadranke Kosor: "HDZ više ne funkcionira i jača je ona, nego vlada i HDZ." Očekuje odustajanje od slučaja Purda nakon saslušanja u BiH.

Pročitajte više