Zasjeda na Poljudu: Leo Paurević ranjen s tri metka iz pištolja s prigušivačem!

LEO PAUREVIĆ, poznati splitski redar, ranjen je u nedjelju oko 3 sata na Poljudu, nedugo nakon što je s posla, iz kluba Hemingway, krenuo kući. Tri metka su ga pogodila u ruku i rame, na njegovog Jaguara ispaljeno je čak sedam hitaca!

Nezapamćen pokušaj atentata

"Bio je to pokušaj atentata, još nezapamćen u Splitu. Oprezan sam. Čim sam krenuo, spazio sam kako me slijedi skuter s dvojicom. Vidio sam da je suvozač izvukao pištolj s prigušivačem. Usporio sam, mislio sam ih udariti bokom, no zapucali su čim su došli do mojih stražnjih vrata. Prvi me metak pogodio u rame s leđa. Strašno me zaboljelo. Podignuo sam ruku i bacio se na stražnje sjedalo. Pogodila su me još dva metka. Mjenjač je bio u položaju Drive pa se automobil sam zaustavio... Ova dvojica na skuteru su stala pred auto. Ispalili su još tri hica u vjetrobransko staklo", ispričao je Paurović za Index što se zbivalo u rano nedjeljno jutro kod križanja Osmih mediteranskih igara i Kaštelanske ulice.

Skuter zapalili u Spinutu

Dvojica na skuteru brzo su nestala. Policija je nakon par sati u Spinutu pronašla motocikl. Bio je zapaljen. Otkrilo se naknadno da je ukraden prije godinu dana.

Paurević ne dvoji da su ga dvojica htjela likvidirati. Zbog čega, ne zna. "Ni sa kim nemam neke posebne probleme, pogotovo da bi se moglo ovakvo što isprovocirati. Ne sumnjam u nikoga, no mislim da ni policija neće odraditi svoj posao. Ne vjerujem da će ikada pronaći napadače", kaže Paurević. 

Cijeli krvav, s tri metka u sebi, vratio se u Hemingway. Prijatelji su ga prebacili u splitski KBC. Jurili su, kaže Paurević, sto na sat, prošli kroz dva crvena svjetla... "Usput smo naletjeli na dvije patrole... Ni trznuli nisu", opisuje on svoj poseban odnos sa splitskom policijom.

Lani su mu, žali se, pet puta banuli u pretragu stana, a on do danas ne zna zbog čega.

Supruga za dlaku izbjegla atentat

Paurević ima poseban status u Splitu. Lako je moguće da se iza atentata ne kriju neki posebni motivi, nego želja za mladenačkim dokazivanjem. Tko "skine" Paurevića, postao bi faca. Mnogim mladim usijanim glavama to je dovoljan razlog.

Paurević se oporavlja na Odjelu traumatologije splitskog KBC-a. Pred vratima osiguranje, ništa se ne prepušta slučaju. Dva metka iz ruke su mu izvadili, no onaj u ramenu je još tu. Čeka se odluka liječnika.

Malo je nedostajalo da s Leom u Jaguaru bude i supruga. Bila je s prijateljicama na jednom rođendanu, svratile su u Hemingway na piće, no kući su, srećom, pošli odvojeno.

Policija je na mjestu događaja obavila očevid, utvrđuju okolnosti, traže počinitelje...

 

Pročitajte više