"I BANDIĆ JE DANAS BIL TU, MAHAL JE RUKAMA" Zašto se raskopava rotor na Britancu?

Foto: Index

INDEX je još jučer popodne objavio fotografije "raskopanog" rotora na Britanskom trgu. Zašto se gotovi rotor raskopava i tko je kriv za njegovo rušenje još nismo uspjeli doznati, budući da se na brojeve telefona u zagrebačkom Uredu za prostorno uređenje nitko ne javlja. Stoga moramo čekati da nam odgovore na mail. Naravno, čim dobijemo službeni odgovor, odmah ćemo ga objaviti.

Brojni su mediji objavili kako se rotor raskopava jer se autobusi nisu mogli okretati, no kako doznajemo, to nije točno. "Nemamo nikakvih problema u prometu", rekli su Indexu iz ZET-a.

A da se na Britancu mogu okretati i zglobni busevi, potvrdili su nam očevici.

"Sad opet sve ispočetka"

Kako nam kaže jedan očevidac koji je skoro svako jutro na Britancu na kavi, jutros je tamo došao i Bandić. "Izgleda da je Bandić i arhitekt. Došel je ujutro, mahal je rukama. Travu su već posadili, sad je sve u zraku, srušili su i šaht, sad opet sve ispočetka. Ali to nije prvi put, već su više puta kopali pa zatrpali, pa opet kopali pa opet zatrpali. Mi nemremo gledat to kaj on radi. Svi smo zgroženi kaj smo tu svaki dan", rekao je Indexu jedan Zagrepčanin (podaci poznati redakciji).

Podsjetimo, radovi na Britancu i izgradnja fontane započeli su u listopadu, a radi se o šestoj Bandićevoj fontani čija je izgradnja započeta prošle godine. Bandić je izgradnju najavio još u srpnju, nakon što je Britanski trg "počistio" od obrtnika koji su ondje godinama vodili svoja poslovanja. Tada je rekao kako je to "vizija gradonačelnika stara već deset godina."

Pročitajte više