Zastupnica Rusak: Otišla sam danas s radošću na policiju

Fotomontaža: Index (Robert Anić/ Pixsell)

"NIJE BILO nikakve političke trgovine", tvrdi saborska zastupnica Gordana Rusak koja je za HTV 4 potvrdila da je bila na policiji kako bi cijeli slučaj iznijela istražnim organima. U popodnevnim satima medijima je poslala i poseban mail priopćenja.

USKOK zaprimio prijavu

Podsjetimo, zastupnica Rusak od saborskog je Kluba zastupnika HSU i NL Stipe Petrina tražila, između ostalog, zapošljavanje Sanele Dropulić i novčani iznos kojim bi raspolagala u okviru svojih projekata iz područja obrazovanja i znanosti. Ponudu je potvrdio čelnik HSU-a Silvano Hrelja te glasnogovornik Hrvatske stranke umirovljenika Jurica Galešić pokazujući mail ponude koji je stigao s mail adrese kojeg Rusak koristi na Prirodoslovno-matematičkom Fakultetu. Rusak je, podsjetimo, objavila da prelazi u klub zastupnika HSLS-a i BUZ-a, a kao glasnogovornica HSLS-a potpisana je upravo Dropulić.  

USKOK je sinoć potvrdio da je  zaprimio kaznenu prijavu protiv Gordane Rusak zbog trgovanja političkim položajem te će izvršiti potrebne uvide oko tog slučaja.

Savjest mi je čista

Rusak dodaje da je njena savjest  čista, a njena djela nisu okaljana nikakvim nemoralnim postupanjem. U posebnom priopćenju naglašava da nije djelovala protivno zakonima i to na "žalost onih koji se ne mire s činjenicom da kao znanstvenica potvrđene i dugogodišnje bogate karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te stručnjakinja za visoko obrazovanje, materijalno osigurana i poštenih namjera, kao takva mogu djelovati u politici i Hrvatskom saboru".

"S povjerenjem sam otišla u policiju koja će moj iskaz proslijediti USKOK-u, iznijeti dokaze tomu u prilog, kako bi se situacija javnog neosnovanog linča pokazala neutemeljenom. Žalim što su oni koji su ga započeli, u medijima nastojali dokazati moje možebitno kršenje zakona, a u isto vrijeme ne obraćajući se nadležnim istražnim institucijama koje su jedine za to nadležne.
Iz navedenih razloga nisam se niti obraćala medijima i davala izjave, jer praksa u kojoj se nevinog čovjeka osudi bez dokaza, već je nebrojeno puta potvrđena u Hrvatskoj, stoga sam odlučila javno šutjeti, a tamo gdje treba – iznositi činjenice"4.

Pročitajte više