Orešković: Izabrali smo vrlo kvalitetne žene

Foto: FAH

U SABORU je poslijepodne održan sastanak kluba zastupnika MOST-a i Domoljubne koalicije, na kojem su sudjelujelovali i Orešković i većina budućih ministara.

Reiner je potvrdio da je sve spremno za petak, odnosno saborsku sjednicu na kojoj će Orešković parlamentu predstaviti Vladu i zatražiti da joj se iskaže povjerenje.

Orešković se nakon sastanka obratio novinarima.

"Član vlade se predstavio i svi smo se malo zbližili danas. Reakcije su vrlo pozitivne, i komunicirali smo, tu smo vrlo pozitivno i ljudi su iz privatnog i poslovnog sektora, akademije... Uvjeren sam u vrlo pozitivne rezultate.  Ništa nije zapelo, sutra krećemo, da što prije formiramo Vladu. Sutra ćemo krenuti i sve će biti jasno", najavio je o novoj Vladi.

Na pitanje zašto su među kandidatima samo tri žene, a s druge strane puno je kandidata iz Metkovića i okolice, Orešković kaže da "imamo tri žene koje su vrlo uspješne", a dodao i da je bilo kvalitetnih kandidatkinja, i da su one i odabrane.

"I na kraju nismo gledali koje su regije u pitanju, nego koji su najkvalitetniji kadrovi. Bitno za Hrvatsku je kvaliteta, a ne regija", kazao je Orešković, prenosi N1.

O registru izdajnika kaže da će sa svakim ministrom sjesti i onda razgovarati o tome.

"Mislim da sam jasno komunicirao od početka da je najveći problem javni dug. Danas je EK potvrdila da to trebamo riješiti, i moramo imati čovjeka iz javnog sektora, ali i privatnog. Kontakti s agencijama će također dobro doći u rješavanju problema duga."

"Bila je zdrava diskusija", rekao je o tome da je imao pravo veta na određene kandidate.

"Ovaj Tim's team je dobar, jedva čekamo početi raditi", zaključio je Orešković.

Pročitajte više