Zatvara se najstarija pekara u Zagrebu, radila je gotovo cijelo stoljeće

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SA ZADNJIM danom ove godine, iz najstarije zagrebačke majstorske pekarnice prestat će se širiti mirisi kiflica, pereca, koktel peciva, raznih kruhova. Pekara na Novoj Vesi u Zagrebu je posebna po mnogočemu. Recepti se nisu mijenjali otkad je i otvorena, davne 1925. godine.

"U jednu ruku je teško, a u drugu se ne možeš pomiriti s tim da će se zatvoriti. Mora jedanput doći kraj. Postigao sam što sam mogao postići. Sve ima svoje i zašto i kako, ali ja zatvaram obrt. Dosta je bilo, 50 godina radnog staža na papiru, to je jako puno", kazao je za HRT Miroslav Trajković, vlasnik najstarijeg pekarskog obrta u Zagrebu.

Svaki dan više od 200 kg pekarskih proizvoda

Pekarski posao započeo je njegov djed pa prihvatili otac i majka. Svakoga su dana proizvodili i više od 200 kilograma pekarskih proizvoda.

"U jednu ruku mi je drago zbog Mireka jer njemu je to već dosta i naporno. Eto, vrijeme nosi svoje. Mi moramo jedanput s tim završiti", kazala je Silvija Trajković, supruga vlasnika pekarnice.

Miroslav Trajković dodaje da ni centar grada više nije kao što je nekad bio, a niti kvart nije više kao nekad. Nema, kaže, više tog prometa koji je bio nekad.

Pročitajte više