Zatvoren dio ceste A2 zbog oštećenja mosta, nastao kaos u prometu

Foto: Robert Anić/PIXSELL

VELIKA gužva danas je na A2. Dio ceste je zatvoren.

"Obavještavamo vas da je dionica AC A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić u smjeru Macelja, zbog tehničkih problema, zatvorena za promet. Obilazni pravac je Ljubljanska avenija - Ulica Velimira Škorpika - Aleja Bologne", stoji u objavi.

HAK piše sljedeće.

"Zbog konstrukcijskih problema na mostu Sava privremeno je za sav promet zatvorena autocesta A2 Zagreb - Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Maclja. Obilazak: Zagrebačka avenija - ulica V. Škorpika - Aleja Bologne. Zbog zatvaranja autoceste formirala se kolona u pokretu na zagrebačkoj obilaznici (A3) od Buzina prema Jankomiru", stoji u objavi HAK-a.

Zbog zatvaranja autoceste formirala se kolona u pokretu na zagrebačkoj obilaznici od Buzina prema Jankomiru. Duga je oko 10 kilometara.

"Most nije utonuo"

Iako je Jutarnji ranije objavio kako su ophodari tvrtke Autoceste Zagreb - Macelj, koja upravlja obilaznicom, jutros uočili velike vibracije te da je dio mosta utonuo nekoliko centimetara, iz tvrtke Autocesta Zagreb - Macelj kažu da do pomicanja mosta nije došlo.

''Prilikom redovne ophodnje autoceste uočene su pojačane vibracije na mjestu prijelazne naprave čeličnog dijela mosta preko rijeke Save, smjer Krapina upornjak Zagreb. Pregledom je utvrđeno da je došlo do oštećenja jednog oslonca (ležaja) konstrukcije na upornjak", pišu iz tvrtke.

Naglašavaju da šteta na mostu nije nastala i da nije došlo do ulegnuća mosta.

"Zbog sprječavanja nastanka oštećenja i sigurnosti odvijanja prometa dionica autoceste Jankomir - Zaprešić je privremeno zatvorena za promet.

Tijekom dana dionica će biti otvorena za promet koji će se odvijati u skladu s privremenom regulacijom prometa dvosmjerno suprotnim, zapadnim kolnikom", rekli su iz Autoceste Zagreb - Macelj za Novu TV.

 

Uskoro opširnije

Pročitajte više