Tvrtka u vlasništvu Jambove supruge pred brisanjem iz registra, njegova tvrtka ušla u stečaj

Foto: FAH

TRGOVAČKI sud u Splitu donio je rješenje kojim se otvara i zatvara stečajni postupak nad tvrtkom Jambo meso čija je direktorica i jedini član uprave Grozdana Gabrić, supruga Stipe Gabrića Jamba te je riješio da se, nakon pravomoćnosti rješenja, tvrtka briše iz sudskog registra.

Rješenje je uslijedilo nakon zahtjeva Fine za provedbom skraćenog stečajnog postupka podnesenim još u listopadu prošle godine. U prosincu je bio objavljen i oglas kojim se pozivaju vjerovnici Jambo mesa da u 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a Grozdana Gabrić da u roku od petnaest dana preda ovjeren popis imovine i obaveza svoje tvrtke.

No, budući da nitko od njih to nije učinio – sud je utvrdio da je tvrtka Jambo meso nesposobna za plaćanje te je odlučio o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Tvrtka Jambo meso osnovana je 2009. kao dioničko društvo sa 20.000 kuna temeljnog kapitala i predmetom poslovanja u kojem se, između ostaloga, navodi uzgoj i oplođivanje domaćih životinja, poslovanje nekretninama i turističke usluge.

Rješenje bez iznosa duga

U najnovijem sudskom rješenju ne navodi se iznos duga Jambo mesa, ali prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2014. tvrtka nije imala prihode ali je imala ukupni rashod i gubitak od 1,87 milijuna kuna.

Odluka o stečaju Jambo mesa donesena je nakon što je sredinom siječnja sud obustavio skraćeni stečajni postupak nad Gabrićevim Jambo prometom te novim rješenjem pokrenuo postupak utvrđenja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka tvrtke s više od 2,7 milijuna kuna duga i moguću naplatu preko nekretnina u Gabrićevu vlasništvu.

Ročište o očitovanju prijedloga za otvaranje stečajnog postupka Jambo prometa održat će se na dubrovačkom sudu 15. veljače, a sud je naložio Gabriću da preda izvješće o financijsko-gospodarskom stanju tvrtke i popis imovine i obaveza. U rješenju se navodi i da je Gabrić dužan dati sve potrebne obavijesti u svako doba te da ga, ako ne ispuni svoju dužnost, sud može novčano kazniti i odrediti mu prisilno dovođenje.

Pročitajte više