Zatvorenik silovao i zadavio britanskog pedofila, htio da osjeti što i njegove žrtve

Na slici je ubijeni pedofil Richard Huckle Screenshot: YouTube (Sky News)

PEDOFIL koji je služio zatvorsku kaznu od 22 doživotne u Velikoj Britaniji ubijen je u zatvoru, a nedavno je počelo suđenje za njegovo ubojstvo na kojem su isplivali detalji o motivu njegovog ubojice.

Pedofil koji je služio zatvorsku kaznu od 22 doživotne bio je Richard Huckle i imao je 33 godine. Ubijen je u listopadu 2019. godine. 

Ubio ga je drugi zatvorenik, Paul Fitzgerald, koji ima 30 godina i koji je u zatvoru bio zbog seksualnog napada na osobu koja je šetala psa. 

Ubio ga u ćeliji 

Suđenje se održava na Krunskom sudu u Hullu, javlja BBC i dodaje kako je na suđenju otkriveno kako je pedofil Huckle napadnut tupim oruđem, izboden te kako je zadavljen.

Ubojica Fitzgerald ne priznaje da se radi o ubojstvu s predumišljajem, ali priznaje ubojstvo pod smanjenom ubrojivošću, rečeno je pred porotom. 

Tužitelj Alastair MacDonald je na otvaranju suđenja rekao kako je Fitzgeralda u Huckleovoj ćeliji pronašao drugi zatvorenik koji je rekao kako je Fitzgerald bio nad Huckleom koji je ležao kraj lokve krvi. 

Zatvorenik je obavijestio zaštitare koji su otkrili kako su Huckleu usta bila napunjena nekim materijalom, kako su mu bile vezane ruke i noge te kako mu je nešto bilo vezano oko vrata.

“Richard Huckle umro je zbog gušenja vezanjem uslijed napada koji je trajao dugo”, rekao je tužitelj.

Tužitelj: Napadač je psihijatru rekao da je htio skuhati dijelove njegova tijela

Tužitelj MacDonald je rekao poroti kako je Fitzgerald rekao menadžeru tima za psihičko zdravlje u zatvoru kako je “ubio Hucklea hladnokrvno te kako je htio skuhati dijelove njegova tijela”.

“Rekao je kako je uživao u onome što je radio Huckleovu tijelu te kako bi ubio još dva ili tri zatvorenika. Nije to napravio jer se previše zabavljao s ubijanjem Hucklea”, dodao je tužitelj.

Tužitelj je podsjetio i kako je Huckle bio notorni pedofil.

“Ovo ubojstvo je hladnokrvno isplanirano i izvršeno, a tijekom njega je Huckle dugo napadan, a napad je bio smišljen kako bi ga se ponizilo i degradiralo”; prenosi BBC riječi tužitelja.

Silovao ga jer je htio da osjeti što i njegove žrtve?

Ovo suđenje prenose brojni britanski mediji, pa tako Daily Mail navodi više o navodnim motivima ubojice.

Oni prenose kako je pred sudom rečeno kako je Fitzgerald silovao i zadavio Hucklea jer je htio da on osjeti sve što su “osjetila ona djeca”, odnosno njegove žrtve.

Daily Mail prenosi i kako je Fitzgerald Huckleu ugurao olovku u nos sve do mozga te kako ga je silovao kuhinjskim priborom. Dodaju kako je sve to ujedno bio i neki oblik kazne za Huckleove zločine.

Dodaje kako je nakon Huckleova ubojstva pretražena ćelija Fitzgeralda te kako su tamo otkrili tri oružja, dva kondoma i bočicu lubrikanta. 

Osoblje zatvora je pokušalo oživjeti Hucklea, ali nisu uspjeli. Dodaje se kako je po cijelom tijelu imao modrice te kako je seksualno napadnut predmetom dugačkim 10 centimetara.

Huckle priznao silovanje 71 djeteta

Ubijeni pedofil, Richard Huckle, je Britanac koji je 2016. godine priznao da je seksualno zlostavljao 71 dijete u dobi od šest mjeseci do 12 godina.

Uhićen je 2014. godine kada je govorio da radi kao freelance fotograf, a tada je zapravo radio priručnik za pedofile o tome kako zlostavljati djecu bez da ih se uhvati. 

Hvalio se online kako je lakše zlostavljati siromašnu djecu u Maleziji nego onu bogatiju sa zapada. Na suđenju je otkriveno kako si je dodjeljivao “pedobodove” za različita zlostavljanja 191 djeteta. Fotografije djece koju je zlostavljao je prodavao na dark webu. 

Policija je nakon njegovog uhićenja pronašla 20.000 fotografija i snimaka djece na njegovom računalu. 

Osuđen je na 22 doživotne kazne zatvora.

Pročitajte više