Završen dokazni postupak na suđenju "međimurskoj ločinačkoj organizaciji"

DOKAZNI postupak na suđenju trinaestorici optuženih za udruživanje u tzv. zločinačku organizaciju zbog organiziranog prebacivanja stranaca preko državne granice završen je danas pred Vijećem Općinskog suda u Čakovcu, kojim predsjeda sudac Rajko Kipke.

Saslušano je petero svjedoka koje su predložili branitelji, a koji su trebali pobiti dio optužnice u vezi s pojedinostima slučajeva navedenih u optužbenom prijedlogu.

Na današnjoj glavnoj raspravi završnu je riječ optužbe, u jednosatnom izlaganju, iznijela Tamara Laptoš, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Čakovcu.

Ona je ponovila navode iz optužnice prema kojoj je okrivljena skupina u 2000. i u prvom tromjesečju 2001. godine na protuzakonit način iz Hrvatske u Sloveniju prebacila najmanje 600 stranih državljana, ostvarivši pritom nepripadnu imovinsku korist od otprilike 600.000 njemačkih maraka.

Državno odvjetništvo je u tom postupku koristilo i zaštićenoga svjedoka, odnosno prikrivenoga istražitelja iz Zagreba, a isto tako i svjedoka pokajnika Gorana Lipića (23) iz Belice.

Glavna rasprava nastavlja se u utorak iznošenjem obrane optuženih.

Pročitajte više