ZAVRŠENO HODOČAŠĆE NARODA U MARIAZELLU

Svečanim euharistijskim slavljem što ga je predvodio češki kardinal Miroslav Vlk danas je u austrijskome nacionalnom svetištu u Mariazellu završeno hodočašće naroda i proslava Srednjoeuropskoga katoličkog dana, održanog pod motom "Marija je u našemu središtu". L

Na hodočašću je sudjelovalo oko sto tisuća vjernika iz Austrije, BiH, Češke, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Poljske.

Iz Hrvatske je stiglo 10 tisuća hodočasnika i gotovo svi biskupi, a predvodio ih je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Kardinal Bozanić predvodio je jučer svečanu hodočasničku procesiju iz Gospine bazilike u Mariazellu do dva i pol kilometra udaljenoga St. Sebastiana, gdje je služena svečana misa na kojoj je bilo najviše vjernika u povijesti tog svetišta, koje se spominje od godine 1157., otkako je u njega donesen Marijin kip.

Na tom je slavlju bio i izaslanik Svetog Oca - državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano.

Susretu su bili nazočni i europski čelnici, koje je vodio predsjednik Europske komisije Romano Prodi, te čelnici srednjoeuropskih zemalja, a Hrvatsku je predstavljao predsjednik Vlade Ivo Sanader.

(Hina) xatod ymć

Pročitajte više