Završeno vukovarsko Luktarsko proljeće

LUTKARSKOM predstavom "Bijeli jelen", u izvedbi Kazališta Virovitica, u Vukovaru je večeras završeno 8. vukovarsko lutkarsko proljeće.

Na Vukovarskom lutkarskom proljeću, koje se održavalo od 7. do 11. travnja, umijeće lutkarskog stvaralaštva predstavili su Dječje kazalište iz Osijeka koje je izvelo "Djevojčicu sa žigicama", Zagrebačko kazalište lutaka s "Tri praščića", Lutkarska scena Ivane Brlić Mažuranić Zagreb s predstavom "Stop! semafor", Gradsko kazalište lutaka Rijeka s "Damjanovim jezerom", Lutkarsko kazalište Mostar koje je izvelo "Tigrića", Splitsko kazalište lutaka s "Ježevom kućicom" i Kazalište Virovitica s "Bijelim jelenom".

Izvedeno je 47 kazališnih izvedaba, a osim u Vukovaru predstave su se igrale i u gradovima Vinkovcima, Iloku i Županji, te mjestima Babinoj Gredi, Drenovcima, Trpinji, Bršadinu, Ivankovu, Pačetinu i Boboti.

U ime vukovarskoga Gradskog poglavarstva, koje je uz Vukovarsko-srijemsku županiju i Ministarstva kulture, supokrovitelj Vukovarskog lutkarskog proljeća, priredbu je zatvorila pročelnica Gradskog odjela za kulturu Antonija Kukuljica.

Pročitajte više