Zbog Facebook kritika gradonačelniku Čehoku, dobila otkaz na Mačekovom radiju?

"NAZVALA me direktorica i histeričnim glasom me obavijestila da više ne moram dolaziti na posao. Zaista ne razumijem zašto sam ja tako važna gradonačelniku Ivanu Čehoku i zašto mu je toliko važno što ja objavljujem na 'facebooku' na kojem inače imam samo 400 prijatelja dok ih on ima 5 tisuća", ispričala je varaždinska novinarka Vesna Tomičić, samohrana majka i novinarka s preko 18 godina radnog iskustva, a koja je bila zaposlenica Radija Aktiv.

Zbog Facebooka neobjektivna

Kako tvrdi Tomičić za evaraždin.hr ostala je bez posla i to zbog utjecaja gradonačelnika Čehoka koji joj je "smjestio otkaz zbog poruka koje je objavljivala protiv njega na 'facebooku'". Valja naglasiti kako joj je prošlog tjedna isticao ugovor o radu koji joj se nije produžio. Na sastanku s direktoricom radija Milenom Maček saznala je da joj je gradonačelnik Čehok preko posrednika poručio da će raskinuti ugovor između Grada i Radija ako ne prestane pisati protiv njega.

"Urednik Srećko Lebinec odmah je nazvao gradonačelnika i pitao ga o čemu se radi, a on mu je odgovorio da se radi o tome da sam objavila neke poruke usmjerene protiv njega na 'facebooku' i da on smatra da zbog tih poruka ne mogu biti objektivna kao član informativnog programa radija", kaže Tomičić za evaraždin dodajući da je sve ispričala svom dečku Mariju Svrti koji je smatrao da je Vesni nanesena nepravda pa je gradonačelniku poslao e-mail u kojem je zatražio njegovu ispriku.

Čehok o prijetnjama

Gradonačelnik mu je odgovorio da ne zna o čemu se radi i da je taj e-mail shvatio kao prijetnju te da će ga zato proslijediti policiji, navodi evaraždin, dok je Lebinac rekao da Vesna Tomičić nije dobila otkaz jer joj je u četvrtak istekao ugovor o radu na određeno vrijeme i da Radio Aktiv više nije imao potrebe za njenim uslugama.

"Niti znam gdje ta žena radi, niti što radi, niti je li dobila otkaz ili nije, niti me to uopće zanima. Znam samo da mi je nekakav muškarac u četvrtak e-mailom uputio prijetnju i da ću cijeli ovaj slučaj prijaviti nadležnim institucijama", rekao je Čehok za evaraždin.

Pročitajte više