Zbog gripe zabranjeni posjeti u bolnici u Slavonskom Brodu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

ZBOG epidemije gripe koja vlada na području Brodsko-posavske županije, u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu su se oglasili priopćenjem.

Naime, zbog epidemije gripe zabranjeni su posjeti pacijentima u bolnici. 

Od gripe oboljelo 387 osoba

"Krajem prosinca 2018. godine u Republici Hrvatskoj dokazana je prisutnost virusa gripe. Od tada se svakodnevno otkrivaju bolesnici s gripom, ali i drugim akutnim respiratornim infekcijama koje se učinkovito prenose kapljičnim putem ali i kontaktom. U našoj ustanovi već je zabilježeno nekoliko bolesnika koji su dobili akutnu respiratornu infekciju mahom od posjeta.

Slijedom navedenog, Povjerenstvo za bolničke infekcije preporučuje voditeljima službi/odjela da se uskrate posjete ležećim pacijentima ne bi li se spriječilo širenje respiratornih infekcija", stoji u priopćenju koje potpisuje ravnatelj bolnice Josip Samardžić.

Kako javlja portal SBplus, do sada je u Brodsko-posavskoj županiji od gripe oboljelo 387 osoba, a najveći broj prijavljenih slučajeva bio je u prvom tjednu siječnja kada su potvrđena 302 slučaja. Dodaju i kako se očekuje da će broj oboljelih rasti s početkom nastave sljedećeg tjedna.

https://indexnew.s3.index.hr/PXL_110119_23199094.jpg?v1

Pročitajte više