Kao ni za ubojstvo ni za izjavu da je tragedija obitelji Zec medijski prenapuhana nitko neće odgovarati

Screenshot: HRT

U TV KALENDARU Hrvatske radio-televizije prošlog je tjedna objavljen prilog o ubojstvu obitelji Zec koji je izazvao osudu javnosti.

Podsjetimo, u prilogu naglašavaju kako je slučaj, zbog tromog pravosuđa, nanio veliku štetu Hrvatskoj, ali urednici TV kalendara kažu kako je cijela tragedija "medijski prenapuhana"

"Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa tragedija obitelji Zec nanijela je veliku štetu Hrvatskoj. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mjere da je u sjeni ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još preko 400 djece poginulo tijekom velikosrpske agresije, a za što također nikad nitko nije odgovarao", rečeno je u TV kalendaru.

Idućeg je dana s HRT-a stigla isprika ali i potvrda da je u TV kalendaru izrečen neprimjeren komentar te da isti ne odražava stavove Hrvatske radiotelevizije. Javili su i kako su zatražili očitovanje rukovoditelja Odjela za dokumentarnu produkciju Hrvatske radiotelevizije Vladimira Brnardića kao i da se taj prilog ne emitira više u tom obliku, no u repriznome poslijepodnevnom emitiranju ponovno je emitiran izvorni prilog.

Index je pitao HRT je li utvrđena odgovornost za propust u TV kalendaru o Aleksandri Zec i tko je sankcioniran te kako.

"Obavješćujemo Vas kako su zbog propusta u prilogu emitiranome u prošlotjednoj emisiji TV kalendar svi koji su sudjelovali u proizvodno-uredničkome lancu danas dobili opomene od svojih neposredno nadređenih. Poduzete su i mjere kako se slične situacije ubuduće ne bi ponovile.", kratko su nam odgovorili s HRT-a.

Pročitajte više