Zbog izjave državnog tajnika branitelj se pokušao spaliti

HRVATSKI branitelj obolio od PTSP-a Dražen Strukar (1967.) pokušao je danas u središtu Cerne, mjesta u kojem živi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, počiniti samoubojstvo samospaljivanjem, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija.

U posebnom priopćenju za javnost policija navodi kako je Dražen Strukar jutros oko 9 sati došao u središte Cerne nezadovoljan izjavom koju je sinoć u emisiji Vinkovačke televizije posvećenoj braniteljima o njegovu slučaju, na pitanje gledatelja, dao državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

Vidno uzrujan zbog te izjave, Strukar je zaprijetio da će, ako u Cernu do 11,30 sati ne dođe ministrica Jadranka Kosor da mu se osobno ispriča jer smatra da državni tajnik Ivić, kada je govorio o njegovu slučaju, nije bio u pravu, izvršiti samoubojstvo motornom pilom ili spaljivanjem benzinom koji se uz motornu pilu nalazio u kanistru pokraj njega, navodi se u priopćenju.

U trenutku kada su s njim pokušali razgovarati djelatnici vukovarsko-srijemske policije, Strukar se udaljio, polio benzinom i upalio upaljač. Međutim, u tom trenutku intervenirali su djelatnici policije koji su uspjeli savladati Strukara te ga spriječiti u namjeri.

Dražen Strukar zatim je odveden na Odjel psihijatrije Opće bolnice Vinkovci.

Prema riječima glavne urednice Vinkovačke televizije Biljane Pavlović, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, na pitanje jednog gledatelja o slučaju Dražena Strukara, rekao je kako je problem sa Strukarom što nije na vrijeme podnio dokumentaciju u vezi sa svojim slučajem.

Tomislav Ivić jutros je Vinkovačkoj televiziji poslao priopćenje uz ispriku Strukaru u kojoj navodi kako je, govoreći u emisiji Vinkovačke televizije, zabunom zamijenio Strukarov predmet s predmetom branitelja sličnog imena.

Sa slučajem Dražena Strukara javnost se prvi put upoznala početkom tjedna. Nezadovoljan sporošću u rješavanju statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, Dražen Strukar započeo je u ponedjeljak štrajk glađu ispred Zavoda za mirovinsko osiguranje u vukovarskoj četvrti Borovo naselje.

U srijedu s njim su u Ministarstvu razgovarali tajnik ministrice Zoran Šangut, savjetnik ministrice Predrag Matić, koordinator Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći Zoran Komar i glasnogovornik Ministarstva Berislav Živković, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

U priopćenju se navodi kako je Strukar nakon razgovora otišao iz Ministarstva s najavom prekida štrajka glađu.

U povodu policijske intervencije, u kojoj je spriječeno samoubojstvo Dražena Strukara, iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti navode kako je riječ o "uobičajenoj proceduri predviđenoj Protokolom o postupanju u kriznim situacijama".


Pročitajte više