Zbog kiša diljem Hrvatske vatrogasci jučer imali 161 intervenciju, najviše oko Siska

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zbog obilnih kiša i nevremena koji su jučer zahvatili dijelove zemlje vatrogasci su imali 161 intervenciju, a angažirano je bilo ukupno 374 vatrogasca sa 197 vozila, javlja Državni vatrogasni operativni centar. Najviše intervencija odrađeno je na području Sisačko-moslavačke županije. Radilo se o 70 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz objekata, kuća, podruma, garaža, čišćenja kolnika te izvida na kojim je ukupno sudjelovalo 120 vatrogasaca sa 66 vozila.

I na području Grada Zagreba zabilježen je povećan broj tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovanih obilnom kišom. Zabilježena je 41 tehnička intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 129 vatrogasaca s 41 vatrogasnim vozilom. Većinom se radilo o ispumpavanju vode iz objekata te uklanjanju stabala i granja.

Na području Križevaca uslijed obilne kiše na tehničkim vatrogasnim intervencijama ispumpavanja vode iz objekata sudjelovalo je 16 vatrogasaca s 48 vatrogasnih vozila, a ukupno je odrađeno 19 vatrogasnih intervencija.

U Zadarskoj županiji na području Općine Sukošan vatrogasci su ispumpavali vodu iz objekata, garaža, podruma, kuća i dvorišta, a na 20 tehničkih intervencija sudjelovao je 51 vatrogasac s 22 vatrogasna vozila.

Povećan broj tehničkih intervencija zabilježen je i na širem požeškom području gdje su vatrogasci ispumpavali vodu iz dvorišta, objekata, kuća i podruma uslijed obilne kiše. Zabilježeno je 11 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 58 vatrogasca s 20 vatrogasnih vozila.

Pročitajte više