Zbog Kosorice i Pahora zagrebačku ulicu "očistili" od automobila

U POVODU otvorenja izložbe "Na tragu estetske utopije / V iskanju estetske utopije" večeras u 19 sati u Gliptoteci HAZU, na kojoj će biti i premijerka RH Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor, istočna strana Medvedgradske ulice danas poslijepodne "očišćena" je od automobila.

"Svi su automobili bili propisno parkirani i s plaćenim parkirališnim mjestom. Kada sam došao kući u 15.10, nije bilo nikakve obavijesti o zabrani parkiranja niti me itko prethodno obavijestio da tamo ne smijem parkirati", izvijestio nas je danas zabrinuti građanin o posebnoj intervenciji Zagrebparkinga prema naredbi policije u toj ulici.

Parkirana vozila vjerojatno su uklonjena zbog dolaska Kosorice i Pahora na slovensko-hrvatsku izložbu dizajnera Oskara Kogoja i arhitekta Nenada Fabijanića. No, kako nas je izvijestila glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba, dozvolu za uklanjanje automobila policiji je dao Grad.

"Organizator izložbe je Gliptoteka HAZU koja je pribavila dozvolu od Grada da se danas od 17 do 21 sat zabrani parkiranje istočnom stranom Medvedgradske ulice od Male ulice do Tkalčićeve. Na temlju toga kontaktirali smo sve vlasnike automobila koje smo mogli, no četiri osobe nismo našli", odgovorila nam je Ljuba dodajući kako automobili nisu uklonjeni o trošku vlasnika.

Na pitanje što s te četiri osobe koje su se neugodno iznenadile ne našavši svoje propisno parkirano vozilo s plaćenom parkirališnom kartom na mjestu na kojem su ga ostavili, Ljuba odgovara protupitanjem: "Što učiniti kada se taj dio ulice na temelju odluke Grada morao isprazniti?"

Pročitajte više