Zbog nedopuštenog telefoniranja - dijeta: Petraču zabranili pristup zatvorskoj kantini

PREMA odluci upravitelja zatvora u Puli, Hrvoje Petrač je zbog nedopuštenog telefoniranja iz ureda višeg stručnog savjetnika Odjela tretmana dobio dvomjesečnu zabranu kupovine namirnica u zatvorskoj kantini. Petrač se na odluku putem svog odvjetnika može žaliti u naredna tri dana.

Ne bude li Petračeva žalba prihvaćena, naredna dva mjeseca biti će "osuđen" na tri standardna zatvorska obroka i osnovne higijenske potrepštine koje osigurava zatvor. Ono što kantina omogućava zatvorenicima je kupnja cigareta, slatkiša, voća, povrća, bezalkoholnih pića i ostalih potrepština, u maksimalnoj vrijednosti do 500 kuna tjedno.

Podsjetimo, službenik zatvora u Puli uhvaćen je 17. rujna ove godine kako u svom uredu neovlašteno omogućava zatvoreniku Petraču korištenje službenog telefona. Službenik je suspendiran, a Petraču, koji u pulskom zatvoru služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca, zbog kršenja zatvorskih pravila je prijetilo čak i smještanje u samicu.

Pročitajte više