Zbog premlaćivanja tamnoputog nogometaša, rasisti iz Čačka dobili četiri i pol godine zatvora

NA OKRUŽNOM sudu u Čačku su danas izrečene presude 21-godišnjacima Darku Obrenoviću, Milanu Milosavljeviću i Nikoli Cvetkoviću te 24-godišnjem Mladenu Ikoniću, koje se tereti za rasistički ispad - vrijeđanje i prebijanje tamnoputog nogometaša iz Gane, Solomona Opokua. Četvorica rasista iz Čačka su tako dobili ukupnu kaznu od četiri i pol godine zatvora. Kako prenosi agencija FoNet, Obrenović je osuđen na godinu i pol zatvora, Ikonić na 14 mjeseci, Milosavljević na godinu dana, a Cvetković na 10 mjeseci.

Podsjetimo, napadači su 8. ožujka, po završetku nogometne utakmice između Borca i Bežanije, u blizini stadiona, Opokua vrijeđali na nacionalnoj i rasnoj osnovi, govoreći mu "Što radiš ovdje crnčugo", "Umri crnac", "Crnčugo, stani da te bijemo", a psovali su mu i "crnačku majku". No, rasisti nisu stali samo na uvredama, već su se s Opokuom obračunali i šakama i nogama. Opoku je u napadu, srećom, samo lakše ozlijeđen.

"Bio sam na putu prema svojoj hotelskoj sobi, s još dva prijatelja, kada sam osjetio tup udarac po leđima. Isprva sam pomislio da se netko grubo šali, međutim odjednom su pred mene iskočili navijači s obilježjima Borca. Počeli su me udarati i vikati da mrze crnce. Priskočili su prijatelji i izvukli me iz gužve, a pomogla je i intervencija jednog policajca. Potom su me odveli u bolnicu. Želim samo otići kući u Ganu što je prije moguće", rekao je Opoku novinarima nakon napada.

I.M.
Foto: Cacanske.net

Pročitajte više