Zbog prepucavanja s Karamarkom Josipović već pet dana bez osiguranja

IVO JOSIPOVIĆ još je prije pet dana postao hrvatski predsjednik, ali i dalje nema odgovarajuće policijsko osiguranje! Stvorio se problem na relaciji između ministra policije Tomislava Karamarka i trećeg predsjednika, koji želi sam izabrati članove svog osiguranja. Iz Josipovićevog tabora mogu se čuti poruke kako predsjedniku nije svejedno tko će s njim provoditi praktički 24 sata na dan, ali Karamarko ne popušta i tvrdi da niti jedna štićena osoba ne bira sama svoje tjelohranitelje.

Problem je Karamarko pokušao riješiti tako što ga je prebacio na Davora Blaževića Tigra, ravnatelja Uprave za posebne poslove sigurnosti MUP-a i bivšeg Sanaderovog tjelesnog čuvara. No, Josipović ne želi da Tigar bude zadužen za njegovo osiguranje jer navodno želi biti okružen ljudima kojima može vjerovati i koji neće političkim protivnicima prenositi informacije koje čuju u predsjednikovom okruženju.

Josipovićevi su suradnici stoga od Karamarka tražili da im se dostavi popis mogućih tjelesnih čuvara kako bi se izabrali članovi svog osiguranja, javlja Večernji list. Josipović navodno želi da šef njegovog osiguranja bude Goran Vuković Vuk, bivši tjelesni čuvar Ivice Račana. No, Karamarko to ne želi dopustiti, navodno jer smatra da Vuk nije dovoljno stručan i da je na svoju poziciju u policiji došao upravo zahvaljujući bliskosti s pokojnim premijerom.

Pročitajte više