Zbog protivljenja da ministri sjede u nadzornim odborima Tedeschi u sukobu s Polančecom

PREDSJEDNIK Hrvatske udruge poslodavaca Emil Tedeschi rekao je danas kako smatra da ono s čim je u posljednje vrijeme izlazio u javnost komentirajući rad Vlade, smatra stavovima prihvaćenim na sjednici HUP-ova Izvršnog odbora (IO) te da nema govora o sukobu Vlade i HUP-a.

Tedeschi je to rekao komentirajući izjavu potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, koji je danas ocijenio da HUP ne stoji iza Tedeschija, s obzirom da je nakon Tedeschijevih javnih nastupa primio niz poziva od članova Izvršnog odbora HUP-a "koji se ograđuju od tih istupa".

O sukobu HUP-a i Vlade nema govora, rekao je Tedeschi, nakon sastanka s ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt, te dodao da i današnji sastanak s ministricom pravosuđa dokazuje da su Vlada i HUP socijalni partneri koji u velikoj većini slučajeva imaju istovrsne stavove o stanju načinu unapređenja (gospodarske) situacije, a da je ono gdje se možda razlikuju brzina provedbe reformi.

Podpredsjednik Vlade Damir Polančec danas je na konferenciji za novinare rekao da IO HUP-a i većina njegovih članova, po njegovim saznanjima, ne stoji iza istupa i izjava Emila Tedeschia.

Polančec je rekao kako je bio iznenađen kada je na press konferenciji nakon njegovog posjeta HUP-u Tedeschi govorio o stvarima o kojima nije uopće bilo riječi na samom sastanku, odnosno o potrebi reforme financiranja Hrvatske gospodarske komore (HGK) te protivljenju da ministri budu članovi nadzornih odbora.

Tedeschijeve izjave ocijenio je ishitrenima, a stavove nepotrebno ispolitiziranim u preizborno vrijeme, a drži i da su one posljedica neiskustva Tedeschija te njegove želje da se promovira "sada kada je dočekao da su svjetla reflektora uperena u njega".

O tim Polančecovim ocjenama, Tedeschi nije imao komentara.

Pročitajte više