Zbog Salonita Jozo Marić prozvao premijerku: "Lagala nam je i prevarila nas"

"PREMIJERKA Jadranka Kosor slagala nam je i prevarila nas", ustvrdio je Jozo Marić, HUS-ov sindikalac. Zaboravila je Jaca opet na obećanja dana radnicima Salonita, koji su zbog toga deset dana s Marićem štrajkali glađu. Bilo je tada suza i, pokazalo se, praznih obećanja.

Jaca obećala pa zaboravila

"Nije riješila odštetu radnicima zbog izgubljenog zdravlja i radnih mjesta", kaže Marić. Ljut je i što, unatoč zabrani radova, tvrtka Adriatica Blizna nastavlja s čišćenjem prostora tvornice od pogubnog azbesta.

"Kako im je posao kriminalno dodijelio sud, tako i oni kriminalno rade. Ljudi rade u kratkim gaćama bez zaštitnih odjela i maski. To je prestrašno. Dostavio sam fotografije policiji i inspekciji, ali zasad nikakvog rezultata", kaže Marić.

Možda policija na to nije reagirala, ali je na sam spomen tiskovne konferencije u Salonitu bivšu tvornicu azbestnih proizvoda okružilo osam policijskih vozila.

"Osjećao sam se vrlo neugodno. Ne znam zašto su krenuli tako velikim snagama na radnike Salonita. Žele nas ustrašiti, ali nema šanse. Makar poslali na nas sve što imaju. U ponedjeljak ćemo održati prosvjed ispred tvornice. Bit će vrlo radikalan. U ovoj zemlji vladaju korupcija i kriminal. Ni sa kim nećemo više pričati", rezolutan je Marić.

Pročitajte više