Zbog štrajka granične policije kilometarske kolone na Bregani

ZBOG štrajka državnih službenika i namještenika, odnosno štrajka graničnih policajaca koji su provodili tzv. "bijeli štrajk" detaljnom provjerom isprava, na graničnom prijelazu Bregana na izlazu iz Hrvatske čekalo se oko tri i pol sata, dok se na ulaz iz Slovenije čekalo između jednog i dva sata.

Premda su granični policajci sudjelovali u štrajku, na istarskim graničnim prijelazima nije bilo dužih čekanja i zastoja.

Jedino je na graničnom prijelazu Kaštel zabilježena duža kolona vozila no što je to uobičajeno, tako da se na izlazu iz Hrvatske čekalo 10-tak minuta, doznaje se od sindikalnog povjerenika policije za PU istarsku Alena Janičića.

Djelatnici istarske policije su uslijed pojačanog nadzora putnika i vozila na Kaštelu u jednom osobnom automobilu, pri pokušaju ilegalnog prenošenja preko državne granice, pronašli 20 kila prstaca.

Na graničnim prijelazima u Primorsko-goranskoj županiji, Rupa i Pasjak, promet je danas slab i odvija se bez zastoja, doznaje se iz postaje Granične policije u Rupi. Najavljeni štrajk se provodi, ali se svi poslovi obavljaju sukladno zakonskim odredbama.

Od županijske povjerenice Sindikata državnih i lokalnih namještenika u Međimurju Biserke Begić, doznaje se kako štrajka oko 95 posto od ukupno 550 tamošnjih članova sindikata.

Carinske ispostave Trnovec i Goričan provode tzv. bijeli štrajk, što znači da rade usporenim tempom, no većih zastoja prema granici sa Slovenijom i Mađarskom nema, napomenula je Begić.

Na graničnom prijelazu Bajakovo policijski službenici nisu se pridružili štrajku, rekao je Hini glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić.

Po riječima dežurnog službenika Carine, u štrajku na graničnom prijelazu Bajakovo nisu niti službenici Carine koji danas ionako nemaju previše posla jer nema niti povećanog prometa.

Pročitajte više