Zbog ubojstva supruge Vičević osuđen na 35 godina zatvora

Županijski sud u Rijeci nepravomoćno je danas osudio Valtera Vičevića (44) iz Omišlja na otoku Krku na zatvorsku kaznu od 35 godina zbog ubojstva supruge i krivotvorenja isprava.

Vičević je osuđen za ubojstvo na osobito okrutan i podmukao način.

Vijeće je potvrdilo optužnicu po kojoj je Vičević 31. prosinca 2003. nedugo nakon ponoći svoju na neki način onesposobljenu suprugu Nelu u automobilu gurnuo s prometnice na udaljenosti od dva kilometra ispod Poklona, najvišeg prijevoja na Učki. Automobil se zaustavio udarivši u stablo nedaleko od prometnice.

Sudsko vijeće utvrdilo je da je Vičević zatim mješavinom benzina i motornog ulja zapalio automobil a da je Nela Vičević tada još bila živa. Zatim je sjeo u otprije dovezen drugi automobil na Učki i vratio se na Krk. Kad je zamijećen auto u plamenu i ugašena vatra, tijelo njegove supruge već je bilo potpuno pougljenjeno.

Valter Vičević osuđen je i za krivotvorenje isprave jer je tijekom suđenja priznao da je mijenjao registarske pločice na svojim vozilima.

Sutkinja Ika Šarić kazala je u obrazloženju presude da je olakotna okolnost za Vičevića što nije osuđivan i to što je invalid. Govoreći o njegovih troje malodobne djece, koja se inače prihvaćaju kao olakotna okolnost, sutkinja Šarić je kazala da su djeca u ovom slučaju otegotna okolnost jer im je, kako je rekla, Vičević nanio teške traume i uništio život.

U zatvorsku kaznu uračunat će mu se pritvor od 1. siječnja 2004.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više