Zbog utakmice s Grcima posebna regulacija prometa u Zagrebu, donosimo detalje

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

POLICIJA je uoči visokorizične utakmice između Dinama i AEK-a podsjetila da je do ponoći na snazi posebna regulacija prometa te pozvala navijače da na vrijeme krenu prema stadionu.

Posebna regulacija prometa na području Zagreba, naročito oko stadiona Maksimir, na snazi je do 24 sata, objavio je MUP, pozvavši građane na oprez i strpljenje. Posjetitelji su pozvani da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ako su u mogućnosti, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve.

Od 6 sati je za sav promet zatvoreno:

  • parkiralište od spomenika "Bacač diska" do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir
  • servisna cesta od Budakove ulice i nekadašnje tržnice Borongaj do bazenskog kompleksa Svetice, odnosno do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir
  • parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj i poligon za obuku vozača osim za vozila s akreditacijom organizatora
  • Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici
  • parkiralište kod bazenskog kompleksa Svetice
  • parkiralište ispred zapadne tribine gradskog stadiona Maksimir osim za vozila s akreditacijom organizatora
  • zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta na Trgu J. F. Kennedyja

Nema navijača iz Grčke

Odlukom UEFA-e utakmica na zagrebačkom Maksimiru igra se bez gostujućih navijača. Policija je izvijestila da je utakmica proglašena utakmicom visokog rizika te će sukladno tome tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere sigurnosti.

Unatoč odluci UEFA-e kojom je zabranjena prodaja ulaznica gostujućim navijačima, očekuje se veliki broj domaćih navijača koje je policija pozivala da se pridržavaju sigurnosnih uputa.

Pročitajte više